Skip to content
Home » Blog » Tiny living in de praktijk

Tiny living in de praktijk

Is Tiny Living het antwoord op de overspannen woningmarkt? Wij laten je graag verschillende alternatieve manier van wonen en leven zien. Wij organiseren diverse inspiratie tochten langs Tiny Living initiatieven in en rond Nederland. Daarmee laten wij zien hoe Tiny Living er in de praktijk uitziet.

Wij verbouwden met onze eigen handen een touringcar. Wij brachten de bus terug van 52 naar 9 stoelen. In deze unieke bus hebben wij vele praktische voorbeelden van duurzaamheid ingebouwd. Denk aan zonnepanelen, grijswater systeem, droog toilet, scheiden van GFE etc. Hiermee laten wij in de praktijk zien dat er veel kansen liggen op het vlak van duurzaamheid zonder comfort te hoeven inleveren.

Tiny living in de praktijk

In en rond Nederland zijn er vele voorbeelden van Tiny Living. Mensen alleen en in community. Met de bus organiseren wij een breed scala aan inspirerende reizen langs duurzame projecten, community en Tiny Living events. Wij willen daarmee mensen helpen om hun groene dromen te realiseren.

Als je overweegt om Tiny te gaan wonen, dan komen er bergen met informatie op je af. Waar moet je beginnen? Boer zijn, sluit ook niet helemaal aan bij het beeld dat je krijgt bij het kijken van The Biggest Little Farm. De docu Expedition Happiness geeft een goed beeld bij het voeren van een nomadisch leven in een bus.

Wij geloven dat het belangrijk is dat je je goed oriënteert voordat je een dergelijk keuze maakt. Door verschillende praktijk voorbeelden te bezoeken, krijg je een goed beeld bij wat er voor jou wel en niet werkt. Gedurende het seizoen bezoeken wij daarom een aantal inspirerende plekken en gaan we met ervaringsdeskundigen in gesprek.

Hierdoor kan jij al je prangende vragen stellen en een goed beeld krijgen van Tiny Living in de praktijk. Is het echt zo mooi als het wordt voorgeschoteld?

De route

We volgen de volgende route. We halen jou en je medereizigers op een treinstation in Nederland op. Vandaar vertrekken wij naar onze bestemming. Na ons verblijf op onze bestemming brengen wij jullie weer terug naar het treinstation.

Overnachten

Op sommige van onze reizen zijn er 1 of meerdere overnachtingen. Dat betekent dat jij een luchtbed, slaapzak en een klein tentje mee moet nemen. Deze spullen worden opgeborgen in de bus en uitgepakt en opgezet op de plek van bestemming.

Maaltijden inbegrepen bij onze reizen

Onze reizen worden altijd voorzien van vegetarische maaltijden die bereid zijn met biologische producten. Deze komen zoveel mogelijk van Nederlandse producenten. Daarnaast eten we ook met de seizoenen, zodat appels niet van de andere kant van de wereld hoeven te komen.

Maatwerk voor kleine groep

In de bus is ruimte voor 8 personen. Dat is dan ook het maximum aantal passagiers. Wil jij met een groep van maximaal 8 mensen op inspiratiereis? Neem dan contact met ons op.