Skip to content
Home » Blog » Baan met impact vinden?

Baan met impact vinden?

Beroepsgroepen zoals zorg, onderwijs, hulpverlening en [financiele] dienstverlening worden ingevuld door mensen met een roeping. Wanneer gaat het mis? Er is een directe link tussen het hebben van een functie waarin je geen ruimte voelt om je werkzaamheden uit te voeren op basis van je ideologie, creativiteit en je vaardigheden en burn-out klachten. Hoe vind je een baan met impact? Dat is een proces waarbij wij je graag helpen. Wij hebben zelf ruime ervaring met carriere switchen. Daarom introduceren wij de workshop hoe vind je een baan met impact.

Achtergrond van de workshop hoe vind je een baan met impact

Vaak kiezen wij een beroep vanuit ons hart. Soms belanden wij na onze studie ergens in een functie. Voor ons was de eerste baan die wij hadden, bepalend voor de 15 jaar die daarop volgde. Sam doorliep verschillende functies binnen een hulpverlenende instantie en Siemen deed hetzelfde binnen de financiele dienstverlening. Zonder dat wij het in de gaten hadden, vonden wij onszelf verankerd in een bureaucratisch systeem van administratieve handelingen.

Wat was de toegevoegde waarde van de optelsom van al die handelingen die wij aan het uitvoeren waren? Kon je deze activiteiten tot uiting brengen in lijn met je ideologie, creativiteit en vaardigheden? Of werden wij in slaap gesukkeld door een ritme van werken, forenzen en tv kijken? Maakte je impact?

Betekent dit ontslag nemen of is het een serie van kleine stapjes zetten op weg naar een nieuwe toekomst? Als je heen en weer geslingerd wordt tussen deze gedachtes, dan is deze workshop echt iets voor jou.

Wij hebben dit proces ook doorlopen en wat wij hebben ervaren, willen wij met jou delen. Terugkijkend naar ons eigen proces, herkenden wij een aantal processtappen. Alhoewel die voor ons niet identiek waren, hebben wij er toch een stappenplan uit kunnen distilleren. Dat stappenplan delen wij in de workshop hoe vind je een baan met impact.

Het belang van een baan met betekenis

Het is zorg om niet te onderschatten wat het belang is van een baan met betekenis. Heb je er wel eens over nagedacht om van je hobby je beroep te maken? Als je dat voor elkaar krijgt, hoef je nooit meer te werken. Wat is het verschil als je over je hobby of over je werk praat? Kan je dat verschil voelen? De pitch in je stem die verandert, het kippevel moment, als je met passie praat over iets.

Maar in de westerse wereld hebben wij de neiging om alles te overdenken. Haalbaarheids analyses, SWOT analyses etc. Maar waar brengt al dat denken ons? Wat als wij wat meer gaan DOEN?

Doen is de beste manier van denken

De Vrije Denkers maakten een enorm inspirerend kort filmpje. Het heeft als titel: Doen is de beste manier van denken. Bekijk het hieronder en zeg eerlijk, krijg jij ook kippevel? Wat in jou werd geraakt toen je dit filmpje keek?

Opbouw van de workshop

De workshop is opgebouwd uit vier onderdelen. We gebruiken krachtige technieken om je aan het denken te zetten en dromen te visualiseren. Door actieve uitwisseling met de anderen in de groep en het desgewenst plenair delen van je ervaringen, landen de droombeelden in je bewustzijn. Van daaruit gaan we met simpele oefeningen de droom verankeren. De workshop duurt van 09:00 tot 17:00.

De investering

Jouw investering in deze potentieel levensveranderende workshop, hoe vind je een baan met impact, is acht uur en €145,- Kan je meer investeren? Opteer dan voor een extra donatie zodat je iemand die krap bij kas zit, helpt om mee te doen. Zit je krap bij kas? Vertel ons je verhaal en misschien kan je een korting krijgen als gevolg van de donatie van iemand anders.

Maak gebruik van je opleidingsbudget

Veel werkgevers bieden hun werknemers een opleidingsbudget. Ben je daar bekend mee? Weet je hoeveel opleidingsbudget jouw werkgever voor je heeft gereserveerd? Vanuit dat budget worden niet alleen cursussen vanuit de werkgever betaald, maar ook opleidingen waar jij interesse in hebt. Informeer naar de mogelijkheden om deze workshop te betalen vanuit het opleidingsbudget.

Over de trainers

Siemen Cox werkte 15 jaar in de financiële dienstverlening. Een mooi salaris, 13de maand, winstuitkering, opleidingsbudget en korting op de hypotheekrente. Ze noemen het ook wel de gouden kooi. Maar wat als je je niet meer verbonden voelt met je werk of nog erger, als je het gevoel hebt een bullshitbaan te hebben, hoe ontsnap je dan uit de gouden kooi?

Sam Joia werkte 25 jaar bij een hulpverlenende instantie. Werk dat zij deed vanuit haar hart. Maar de steeds verder oprukkende bureaucratie drukte haar passie weg onder een berg van papierwerk. Verslaglegging en verantwoording aan het systeem werden belangrijker dan klantcontact. Werken met de mens transformeerde in werken voor een bureaucratisch systeem.

Wij vertellen hoe ook jij een corporate refugee kan worden. Iemand die zijn bullshitbaan bij de grote corporate opzegt. In deze workshop delen wij hoe wij die stappen gezet hebben. Bovendien helpen wij jou om je denkpatroon zo te veranderen dat je de haalbaarheid van een ander werkzaam leven kan zien. Een werkzaam leven dat een weerspiegeling is van jouw passie en persoonlijke voldoening geeft.

Locatie van de workshop

De workshop geven wij op wisselende locaties. De aankomende workshops geven wij op het landgoed van Stichting BeLeef de Peerdegaerdt in Strijen. Deze locatie is het beste met de auto te bereiken. Je kan hier gratis parkeren. Wij verzorgen een luxe vegetarische lunch met biologische producten. Als het mooi weer is, kunnen wij buiten eten en is er tijd om te wandelen over het landgoed.

Deze inspirerende plek met een bijzondere missie, haalt je uit de dagelijkse sleur en ondersteunt bij het omdenken.

Aanmelden

Aanmelden doe je via de knop hieronder. Je kan op verschillende manieren de investering voldoen. Je kan vooraf per bankoverschrijving betalen. Je mag ook contant betalen op de dag zelf of met 6 x 1 ounce zilveren munten. Je kan dat aangeven in het formulier. In het formulier vind je ook de data voor deze workshop. Vragen? Neem contact met ons op.