SDG Implementatie

SDG implementatie

De Sustainable Development Goals [SDG’s] van de Verenigde Naties. Een vertaling van ontwikkelingsagenda voor 2015 – 2030 van de VN en de 193 lidstaten tot een set van universele doelen. De lidstaten voeren deze doelen uit en rapporteren over de voortgang richting de VN.

Bedrijven, overheidsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen door de SDG’s aan hun [bedrijfs]activiteiten te koppelen, inzichtelijk maken in hoeverre ze een bijdrage leveren aan deze doelen.

Of, zoals SDG Nederland het zegt. “Je kunt de SDG’s integreren in je visie, missie en strategie, maar ook in je processen, ketens, projecten en samenwerkingsverbanden.

Kortom, als je als organisatie duidelijk wilt maken dat je duurzaamheid serieus neemt, dan kan je niet om de SDG’s heen. Toch worstelen veel organisaties met implementatie van de SDG’s. Wat moeten wij met die gekke gekleurde vierkantjes en hoe kunnen wij die integreren in onze communicatie?

De afgelopen jaren heb ik samen met het team van rotterzwam gewerkt aan het absorberen van de SDG’s in de externe communicatie. Dit heeft o.a. geresulteerd in impact rapportages gekoppeld aan de SDG’s. Op dit moment werkt rotterzwam aan de koppeling van de SDG’s aan hun facturatie en offerte proces.

Interesse om de SDG’s aan jullie organisatie te verbinden? Ik kan jullie helpen bij een implementatie traject. Contact mij voor een gesprek over de verschillende mogelijkheden. siemen[at]sustainable-city-concepts.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *