Over mij

Siemen Cox profiel foto
© Speakers Academy -Walter Kallenbach

Urban Agriculture | Local Food | Blue Economy | Mushrooms | Sustainability | Coffee waste | Vermicompost | Lifehacking | Entrepreneur

Na mijn carrière in de financiële dienstverlening heb ik mijzelf opnieuw uitgevonden. Dat ging niet onopgemerkt. Een portret van mijn wending was te zien in het programma City Folk. Ik werd samen met mijn compagnon verkozen tot Radicale Vernieuwer door VrijNL. Ook voor Happinez mocht ik mijn verhaal vertellen. Zowel in Chili als in Duitsland kent men het verhaal.

Naast de activiteiten van RotterZwam en BlueCity werk ik samen met mijn vrouw aan een project in Kaap Verdië. Daar realiseren wij een permacultuur opleidings en inspiratie centrum met als doel het eiland zelfvoorzienender te maken op het gebied van voedsel en energie. Ons meerjarenplan is het aanleggen van een bos van 100 hectare.

Hoe kan ik je helpen?

* Ik kan spreken op events waarin ik goed ben om anderen te inspireren om radicaal anders te kijken naar de manier waarop ze kijken naar duurzaamheid.
* Ik ben beschikbaar als consultant op onderwerpen als SDG’s, MVO en CSR.

Hoe weet ik wat ik weet?
Ik heb gedurende 15 jaar in de financiële dienstverlening gewerkt. Eerst 10 jaar als medewerker, daarna 5 jaar als freelancer. Gedurende die jaren heb ik veel ervaring opgedaan op het vlak van proces  en people management. Ook heb ik daar inspirerend leiderschap ontwikkeld.

Na 15 jaar voelde ik mij niet meer verbonden met die branche. Het was tijd voor een ander pad. Ik heb het roer radicaal omgegooid in december 2012. Vanaf dat moment ben ik mij gaan richten op duurzame ontwikkelingen in een stedelijke omgeving.

Met rotterzwam heb ik begin 2013 rendabele stadslandbouw met paddenstoelen kweek geïntroduceerd. Vanuit RotterZwam zijn sindsdien een groot aantal andere concepten, producten en diensten ontwikkeld. Het grootste project dat wij naast rotterzwam lanceerde, is BlueCity010.

Handelsnaam: Sustainable City Concepts
KVK nummer: 27354810
BTW nummer: NL821071890B01
Gevestigd te : Strijen
Email adres: Siemen@sustainable-city-concepts.com

Telefoonnummer: 06 – 16 7784 16